Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Yapı Kredi, 17 ülkeden 38 bankanın katılımıyla 1,2 milyar dolar sendikasyon kredisi sağladı.

Yapı Kredi'den yapılan yazılı açıklamaya göre, sendikasyon kredisi, 295 milyon dolar ve 810,5 milyon avro olmak üzere iki ayrı Döviz cinsinden temin edildi.

Vadesi 367 gün olan sendikasyon kredisinin maliyeti, "libor/euribor + yüzde 0,75" olarak gerçekleşti. Banka, yılın ikinci sendikasyon işlemi ile Eylül 2014'te "libor/euribor + yüzde 0,90" maliyetle sağladığı finansmanı yüzde 101 oranında yenilemiş oldu. Böylece geçen yıla kıyasla ciddi maliyet düşüşü sağlanarak yaratılan bu kaynak, reel sektörün dış ticaret işlemleri için kullanılacak.

Sağlanan sendikasyon kredisinin koordinatörlüğünü ve düzenleyiciliğini Bank of America Merrill Lynch, aracılığını ise UniCredit Bank AG üstlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesine verdikleri önem doğrultusunda, 2015 yılının tamamında başarılı bir performans sergilediklerini belirterek, "ABD Merkez Bankasının (Fed) faizlerde uygulayacağı artış, Çin ekonomisindeki gelişmeler ve döviz kurlarında yaşanan yükseliş nedeniyle belirsizliğin arttığı bu ortama rağmen 1,2 milyar dolarlık kaynağı geçen yıla göre ciddi bir maliyet düşüşü ile sağlamış olduk" değerlendirmesini yaptı.

Açıkalın, Yapı Kredi olarak ihracatın ve reel sektörün desteklenmesinin en iyi örneklerini müşteri odaklı bankacılık anlayışı çerçevesinde vermeye devam edeceklerini aktararak, "Yapı Kredi'ye uluslararası piyasalarda duyulan güveni temsil eden bu sendikasyon kredisi, bir anlamda Türkiye ekonomisinin geleceğine olan inancın da bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

AA