Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya’da Topix Endeksi, yatırımcıların ABD’nin aylık istihdam verisini beklemeleri ve işlem hacminin düşük olması ile birlikte kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor. Tarım hisseleri gerilerken, kablo üreticileri yükseliyor.

Su ürünleri şirketi Maruha Nichiro Corp. yüzde 4 geriledi. Telekomünikasyon hisseleri ve ilaç üreticileri Topix’deki en sert düşüşleri gösterdi. Bridgestone Corp., Topix Kauçuk Ürünleri Endeksi’nin 33 sanayi grubu arasındaki en büyük artışı göstermesi ile yüzde 3.2 prim yaptı. Aeon Co., ilk yarı yıl faaliyet karının bir önceki yıla göre yüzde 70 yükselmesinin ardından yüzde 1.5 değerlendi.

Topix Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Tokyo saati ile 12.38’de 1,444.28 puana ulaştı. Endekste işlem hacmi 30 günlük gün içi ortalamanın yüzde 21 altında seyrediyor. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.1 artış ile 17,739.08 puan oldu. Ekonomistler ABD’li işverenlerin Eylül ayında 201,000 istihdam sağlamış olmasını bekliyor. İstihdam Ağustos’ta 173,000 artmıştı. Fed’in 28 Ekim’deki faiz kararında istihdam verisi etkili olacak.

Rakuten Economic Research Institute kıdemli piyasa analistlerinden Masayuki Doshida, “Japonya hisselerindeki artışlar ABD’nin istihdam verisi öncesinde sınırlı olacak. ABD ekonomisinde kara noktalar var. Mesele bunun geçici bir trend mi yoksa Çin ve gelişen piyasalarda ekonomik durumun kötüleşmesinden kaynaklı orta vadeli bir durum mu olduğu. Mevcut görüş geçici olduğu yönünde” dedi.