Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisseleri, analist tahminlerini aşan Çin üçüncü çeyrek büyüme verisinden sonra, düşük işlem hacmiyle birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Otomobil lastik üreticileri düşerken, inşaat ve ilaç şirketleri tırmandı.

Daiichi Sankyo Co. yüzde 2.4 yükseldi ve sağlık hizmetleri hisselerindeki yükselişlere öncülük eden. Nippon Soda Co. hisseleri, Nomura Holdings Inc'nin kimyasal madde üreticisinin hisselerini alabileceğini  açıklamasının ardından yüzde 15 yükseldi. Sumitomo Mitsui Construction Co., geçen haftanın yüzde 18’lik kaybını genişleterek yüzde 7.6 düştü. Bu düşüşte, Nikkei gazetesi tarafından yayınlanan şirketin yapı kanunlarına uymadığı için cezalandırılabileceği haberi etkili oldu.

Topix Endeksi yüzde 1.1 kazanç ve yüzde 0.1 kayıp arasında dalgalandıktan sonra yüzde 0.2 düşerek Tokyo saatiyle 12:47’de 1,502.73 puana geriledi. Hacim 30 günlük ortalamanın yüzde 13 altında kaldı. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.2 düşerek 18,255.31 puana geriledi. El değiştiren hisse senedi sayısında yaklaşık beşte birlik bir azalma oldu.

Singapur’da UBS AG varlık yönetim birimi şef yatırım yetkilisi Hartmut Issel “Çin'in büyüme rakamları aşağı geliyor – bu trend durmayacak” dedi ve “Sabit yatırımlar kısmında bir miktar istikrar var diyebiliriz” diye devam etti.