Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse endeks vadelileri, Morgan Stanley’nin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratan sonuçlar açıklayan bankalara katılmasıyla sekiz haftanın zirvesinden düştü.

Morgan Stanley hisseleri New York’ta ilk işlemlerde yüzde 4.9 düştü. Morgan Stanley, Goldman Sachs Group Inc. ve JPMorgan Chase & Co.’yu takip ederek, tahvil işlemlerinden elde ettiği gelirlerde düşüş açıkladı. PMC-Sierra Inc. vadelileri ise, Microsemi Corp.’un şirketi satın almak üzere 2.4 milyar dolar teklif etmesi üzerine, yüzde 13 arttı. Weight Watchers International Inc. vadelileri, Oprah Winfrey’in firma hisselerinin yüzde 10’unu alacağını ve yönetim kuruluna katılacağını açıklaması üzerine yüzde 78 artış kaydetti.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi Aralık vadeli E-mini sözleşmeleri yüzde 0.4 düşerek New York saatiyle 08:36’da 2,018 puana geriledi ve üç haftalık yükselişini sonlandırdı. Dow Jones vadelileri yüzde 0.4 ya da 61 puan kaybederek 17,054 seviyesine geldi.

Zürih’te R&A Group Research & Asset Management AG baş yatırım yetkilisi Otto Waser, “ABD piyasası için, kar sezonu ve Fed faiz artırımı beklentileri kısa vadede kritik unsurlar,” dedi ve “Kar beklentileri hala düşük ve küresel firmalar hala güçlü dolar mağduru.Yine de, Ağustos başındaki seviyelerden çok uzakta değiliz ve bu o seviyelere bu çeyrek ulaşabiliriz.” diye ekledi.