Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, yatırımcıların hisse senetlerinin yukarı hareketinin çok ileri gidip gitmediğini değerlendirmesi ile birlikte, sekiz haftanın zirvesinden, küçük ölçekli firmalar öncülüğünde, yüksek hacimle düştü.

Şangay Bileşik Endeksi, Şangay saatiyle 13:56’da yüzde 3 düşerek 3,324.24 seviyesine geriledi ve 15 Eylül’den beri görülen en sert kaybına doğru ilerledi. ChiNext küçük ölçekli firmalar endeksi yüzde 5.5 düştü. Endeks içinde en fazla ağırlığa sahip olan Leshi Internet Information & Technology Corp. hissesi yüzde 8.8 kaybetti. Endeks, Salı itibariyle geçen ayın dip noktasına göre yüzde 40 yükselmişti.

Şangay’da Shenwan Hongyuan Group Co'dan Gerry Alfonso “Son dönemde görülen iyi performans dikkate alındığında, düzeltme hareketi normal” dedi ve “Yatırımcıların, değer artışı sağlayabilecek hisse senetlerinin piyasanın altında performans göstermesi nedeniyle daha defansif sektörlere yöneldiği görülüyor” diye devam etti.

CSI 300 Şangay ve Shenzhen Hisse Senetleri Endeksi yüzde 2.6 azaldı. Endekste yer alan 10 endüstri grubunun tamamı, yüzde 5.5 ile en fazla düşüş kaydeden teknoloji firmaları öncülüğünde geriledi.

Şangay göstergesi, hükümetin para politikasını gevşeteceği yönündeki spekülasyon ve ekonomiyi desteklemek için KİTleri daha fazla gözden geçireceği yönündeki açıklaması ile Ekim ayında yüzde 9.2 sıçrayarak, 6 aylık süre içindeki en dik yükselişine yöneldi.

Şangay Bileşik Endeksi'ndeki işlem hacmi, Hong Kong hisse senedi piyasası tatil nedeniyle kapalı olmasına rağmen, 30 günlük gün içi ortalamasının yüzde 68 üzerinde gerçekleşti.