Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis’in açıklamasına göre Yunanistan, yeni uluslararası yardım paketinden haftaya 2 milyar euro (2.3 milyar dolar) ödeme alma yolunda ilerliyor. 

Atina’yı 26-27 Ekim’de ziyaret edecek olan Dombrovskis, Brüksel’de muhabirlere “İşler az çok yolunda” dedi. Yunan hükümetinin 2 milyar euroluk dilimi alıp alamayacağı sorulan Dombrovskis, “Ben öyle düşünüyorum” şeklinde cevap verdi. 

Euro Bölgesi'nin, 86 milyar euroluk yardım programı kapsamında Yunanistan için yeni fonları serbest bırakıp bırakmaması, Başbakan Alexis Tsipras’ın ikinci hükümetinin bir erken testi olma niteliği taşıyacak. Kemer sıkma politikalarını geri alma vaatleriyle Ocak ayında göreve gelen Tsipras, Yunanistan’ı, uluslararası kreditörlere zorluk çıkararak Euro Bölgesi'nden çıkma noktasına getirmişti. Daha sonra ise, altı yıldaki üçüncü kurtarma planı karşılığında ek mali kesintileri kabul etmişti. 

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Annika Breidthardt Pazartesi günü muhabirlere “Yunanistan’ın kurtarma paketi yolundaki ilerleyişini denetleyen dört kuruluşun baş müzakerecileri 21 Ekim’den 23 Ekim’e kadar Atina’da olacaklar ve programı uygulamada kaydedilen aşamayı tartışacaklar.” açıklamasında bulundu.