Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın 2015-2016 sezonu bütçesi 633 milyon euro ile rekor seviyeye ulaştı.

Barcelona'nın ekonomik işlerden sorumlu başkan yardımcısı Susana Monje tarafından düzenlenen basın toplantısında, 25 Ekim'de yapılacak kongre öncesinde 2015-2016 sezonunun bütçesi açıklandı.

Monje, bu sezon için önceki yıla oranla yüzde 4'lük artışla, 633 milyon euro bütçe ayırdıklarını ve 20 milyon euro kar öngördüklerini belirterek, bunun kulüp tarihinde bir rekor olduğunu söyledi.

Barcelona'nın ekonomik yönden çok iyi bir duruma geldiğini kaydeden Monje, "Kulübümüzün borcu aşağı yukarı gelirin yüzde 50'si kadar. Gelirimizi artırmaya, borcumu azaltmaya ve yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Barcelona, tarihinin en sağlıklı ekonomisine sahip" ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Barcelona'nın toplam borcunun 290 milyon euro olduğu ve bunun yüzde 70'inin sporcuların maaşları için kullanıldığı da belirtildi.

Monje, Barcelona'nın ocak ayındaki ara transferde yeni transferler yapabileceğini ancak yönetimin bu konuda çok temkinli davranması gerektiğini de açıkladı.

Barcelona'nın sponsorluk görüşmeleri devam ediyor

Barcelona Kulübü ile Katar Airways arasındaki sponsorluk yenileme müzakerelerinde ilerleme kaydedilemediği iddia edildi.

Katalan basını, Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu ve yardımcısı Manel Arroyo'nun görüşmelerdeki pürüzleri aşmak için Katar'a gitmesine rağmen şimdiye kadar gelişme kaydedemediğini belirtti.

Katar şirketinin Barcelona ile devam eden sponsorluk anlaşmasını gelecek yıllar için de sürdürmek istediği ancak Katalan kulübünün sezon başına en az 70 milyon euro talep etmesinden dolayı henüz anlaşma sağlanamadığı öne sürüldü.

AA