Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

BIST 100 endeksi, önceki kapanışına göre 636,46 puan artarken, bankacılık endeksi yüzde 0,94, holding endeksi yüzde 0,63 değer kazandı. Açılışta tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 1,81 ile "ticaret" oldu.

Dün küresel pay piyasaları, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları ile hızlı şekilde yükselişe geçerken, BIST 100 endeksi, düşen döviz kurları ve faizlerin desteği ile günü yüzde 0,62 artışla 80.255,91 puandan tamamladı. 

ECB dün faiz oranlarında ve para politikasında değişikliğe gitmezken, karar sonrası basın toplantısı düzenleyen Mario Draghi'nin, enflasyon beklentilerinin zayıfladığını, mevduat faizinin düşürülmesinin tartışıldığını ve parasal genişlemenin öngörülen süreyi de aşacak şekilde devam edebileceğini söylemesi küresel piyasalarda risk iştahını artırdı.

Analistler, bugün Avrupa ve ABD'de açıklanacak imalat sanayisi satın alma yöneticileri endekslerinin (PMI) açıklanacağını belirterek, piyasalardaki pozitif görünümün sürmesini beklediklerini kaydediyor. BIST 100 endeksinde 80.500 puanın üzerinde kalınması durumunda 81.100 seviyesinin gün içi direnç konumunda olduğunu, ana hedefin ise 82.500 seviyesi olacağını aktaran analistler, olası düşüşlerde ise 79.400 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini ifade ediyor.

 

AA