Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nca (EPDK) bazı akaryakıt şirketlerinin dağıtım ve iletim tarifelerinde değişiklik yapıldı.

Konuyla ilgili Kurul kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Shell&Turcas Petrol Anonim Şirketi'nin Kocaeli'deki, Derince Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi'nin günlük depolama hizmet bedeli, metreküp başına benzin için 52 kuruş, motorin için 56 kuruş olarak belirlendi, şirketin hizmet başına alınacak teslim alma, teslim etme hizmet bedelleri ise metreküp başına benzin için 15,50 lira, motorin için ise 17 lira oldu. Hizmet başına alınacak teslim alma ve etme hizmet bedellerinde 360 bin metreküpü geçen miktarlarda yüzde 80 indirim uygulanacak.

Opet Petrolcülük Anonim Şirketi'nin İzmit'teki boru hatları tesisinin, havacılık yakıtı türleri için metreküp başına aldığı iletim hizmet bedeli 50 kuruş oldu, bu şirketin Körfez Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisindeki teslim alma ve etme hizmet bedeli metreküp başına, benzin ve motorin türleri için 15 lira, havacılık yakıtı türleri için 14 lira olarak belirlendi.

Ayrıca EPDK, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi'nin talep ettiği ek yatırım talebini kabul ederek, perakende satış hizmeti faaliyetine ilişkin düzenlemeye esas net yatırım harcamasını 2015 için 10 milyon 534 bin 708 liraya yükseltti.

AA