Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol, artan ABD petrol stoklarının küresel arz fazlasının daha da artacağı endişelerini güçlendirmesinin ardından, düşüşünü ikinci haftaya genişletti.

Vadeliler New York'ta yatay seyrini korudu ve haftalık yüzde 3.7 değer kaybetti. Stoklar 16 Ekim haftasında da artarak, genişlemesini dördüncü haftaya taşıdı. Böylece, Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) verisine göre, ABD'de petrol arzı son beş yılın mevsimsel ortalamasının yüz milyon varil üzerindeki seyrini sürdürüyor. Conoco Philips'ten Ryan Lance'e göre OPEC'in üretim kotasını ayarlaması mümkün görünmüyor.

Petrol bu ayın başlarında, OPEC ülkelerinin hedeflerinin üzerinde üretime devam etmeleri nedeniyle piyasa fazlasının devam edeceğine ilişkin işaretlerle birlikte, varil başına 50 doların üzerindeki seyrini sürdüremedi. Enerji Enformasyon İdaresi, Amerika'da  petrol stoklarının 8.03 milyon varil arttığını, bunun Nisan ayından bu yana yaşanan en büyük artış olduğunu ve 3,75 milyon varil artış tahmininin iki katı seviyesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Sidney'deki CMC Markets'den Michale McCarthy '' Bu haftanın en önemli unsuru, Amerika'da stokların artmaya devam etmesi" dedi.