Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:00'te güncellendi)

Çin Merkez Bankası'nın faiz ve zorunlı karşılıklarda indirime gitmesinin Merkez Bankaları'nın küresel ekonomi için gereğini yapacağına dair yarattığı iyimserlikle Avrupa Borsalarında yükseliş hızlandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 12:33'te yüzde 2.2 yükselerek 377.96 puana ulaştı. Gçsterge endeks böylece haftalık bazda %4 yükseldi.

Hisse senetleri dün de Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Aralık'ta yeni teşvik önlemlerini gözden geçireceklerini belirtmesiyle hızlı yükseliş kaydetmişti. Bu yükselişle Stoxx 600 Endeksi Temmuz 2009'dan beri en iyi aylık performansını kaydediyor. Gösterge endeks, Çin’de ekonomik büyümenin yavaşlaması ve ardından Fed’in faizleri henüz artırmama kararıyla tetiklenen kayıpların yarısından fazlasını geri aldı.

Frankfurt'taki Quoniam Asset Management'tan Soeren Steinert genişleyici para politikasının uzun süre kalacağı umudunun yanı sıra güçlü bilançoların hisse senetlerini desteklediğini belirtti.

Öte yandan bugün Avrupa'da açıklanan Markit İmalat ve Hizmet verileri Euro Bölgesi'nin Ekim'de önceki aya göre daha hızlı büyüdüğüne işaret etti.