Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borsa İstanbul ile Çin'in Dalian Emtia Borsası (DCE) arasında, bilgi paylaşımı, ürün tanıtımı ve personel değişim programını kapsayan bir mutabakat zaptı imzaladı.

Borsa İstanbul tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Borsa İstanbul, Çin'in en büyük tarım vadeli Döviz, dünyanın ikinci büyük soya vadeli işlemler piyasası DCE ile mutabakat zaptına imza attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DCE Yönetim Kurulu Başkanı Li Zhengqiang, DCE'nin küreselleşmeye ve dünyaya açılmaya verdiği öneme işaret ederek, "Çin hükümetinin, 'Tek Kuşak, Tek Yol' stratejisi, tüm borsalar arasında iş birliği yapılması için yeni bir olanak sağlıyor" dedi.

Borsa İstanbul'un büyük ölçüde küreselleşmiş bir borsa olduğunu aktaran Zhengqiang, "Biz de bu iş birliğiyle, iletişim ve iş birliği imkanlarımızı artırmayı, DCE'nin gelişmekte olan vadeli işlemler borsaları ile ilişkilerini güçlendirmeyi ve genişletmeyi, DCE'nin uluslararasılaşma stratejisini sağlamlaştırmayı ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin 'Tek Kuşak, Tek Yol' stratejisini desteklemeyi umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç ise dünyanın önde gelen vadeli emtia borsalarından biri olan Dalian Borsası ile bu mutabakat zaptını imzalamaktan son derece memnun olduklarını belirterek, "Bu iş birliği, bizim yurt dışı piyasalara açılmamıza katkıda bulunmanın yanı sıra son yıllarda hızla gelişen Çin vadeli işlem piyasalarını da daha iyi tanımamızı sağlayacak" dedi.

Bu imkan sayesinde de her iki tarafın gelişimine katkıda bulunacak bir kazan-kazan durumu oluşturmayı umduklarını dile getiren Dinç, "Vadeli işlemler piyasamız, artan işlem hacmi ve genişleyen ürün gamıyla, hızla gelişen bir piyasa. Bugünkü imza töreni de, vadeli işlemler piyasamızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı oluşturuyor" değerlendirmesinde bulundu.

AA