Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ekim ayına ilişkin Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni (FHGE) açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde FHGE bir önceki aya kıyasla 1 puan arttı, 167,8 seviyesine çıktı. FHGE, eylülde 166,8 düzeyindeydi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmeler FHGE'yi azalış, gelecek üç aydaki hizmetlere talep beklentisi ise artış yönünde etkiledi.

Ekim ayında, son üç aya yönelik değerlendirmelere göre, bir önceki döneme kıyasla iş durumunda kötüleşme, hizmetlere talep, istihdam, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, karlılık ve sermaye harcamasında gerileme, yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde ise iyileşme gözlendi.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre, iş durumu ile yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme, hizmetlere talep, istihdam, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, karlılık ve sermaye harcamasında azalış görüldü.

Gelecek üç aya yönelik beklentilere göre, bir önceki döneme oranla hizmetlere talep, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, karlılık ve sermaye harcaması beklentilerinde artış, yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme, istihdam beklentilerinde gerileme, yurt içi piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme meydana geldi.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise hizmetlere talep, istihdam, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, karlılık ve sermaye harcaması beklentilerinde artış, yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme gözlendi.

AA