Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Borsaları yeni haftaya düşüşle başladı

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 08:09'da yüzde 0.4 düştü ve 376.04 puan oldu. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin geçen hafta ek teşvik sinyali vermesi ve Çin Merkez Bankası'nın faizleri indirmesiyle Avrupa'nın gösterge endeksi geçen hafta son 2 günde Temmuz'dan beri en hızlı ralliyi yapmıştı.

Stoxx 600 Ekim ayında geçen Cuma gününe kadar yüzde 8.5 yükseldi ve 2009'dan beri en iyi aylık yükselişini yaptı. Gelişmiş ülke borsaları arasında en fazla yükselen ise Alman DAX Endeksi oldu. Cuma günü Stoxx 600 endeksi hala Nisan'daki rekor seviyesinin %8.9 altında kapandı.

Securitas hisseleri, Diebold'un North America security business'i İsveçli bir şirkete satacağını açıklamasının ardından yüzde 4 yükseldi. Aberdeen Asset Management hisseleri şirketin satılacağına dair iddialarla yüzde 6.2 yükselirken PSA Peugeot Citroen 3. çeyrek karının analist beklentilerinin altında kalmasıyla yüzde 2.1 düştü.

Royal Philips NV ise aydınlatma birimini satış planının belirsiz olduğunu açıklamasıyla yüzde 3.4 değer yitirdi. Deutsche Bank ise Financial Times'in ABD'li regülatörlerin Rusya'daki kara para aklama soruşturmasını genişleteceğine dair haberle yüzde 1.7 değer yitirdi.