Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

TürkTraktör'ün bu yılın ocak-eylül dönemindeki net karı, 177 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

TürkTraktör'den yapılan açıklamaya göre, şirket, 2015 yılı 3. çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Tarım sektörünün gelişimini sürekli kılmak adına hayata geçirdiği üretim, satış ve satış sonrası hizmet çalışmalarıyla dikkat çeken TürkTraktör, özellikle yurt içi satışlarında gerçekleştirdiği artışla 2015'in üçüncü çeyreğinde başarı grafiğini yükseltmeyi sürdürdü.

TürkTraktör, çeyrekler itibarıyla toplam ciroda yakaladığı artış trendini bu yılın üçüncü çeyreğinde sürdürürken, son yılların en yüksek rakamlarına da ulaştı.

TürkTraktör'ün toplam cirosu, bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 7, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 16 artarak 2 milyar 343 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin geçen yıla göre yüzde 19 artış gösteren brüt karı, 9 ayın sonunda 440 milyon TL'ye ulaştı.

TürkTraktör aldığı bu sonuçlarla, son yılların 9 aylık dönemlerindeki en yüksek ciro ve brüt karını gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı.

Brüt kardaki büyümeye paralel, TürkTraktör'ün çeyrekler itibarıyla artmaya devam eden FAVÖK rakamı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak 310 milyon TL'ye ulaştı. TürkTraktör'ün üçüncü çeyrek sonundaki net karı ise 177 milyon TL olarak kaydedildi.

Açıklamaya göre, TürkTraktör, satış alanındaki başarılı performansını yılın üçüncü çeyreğinde de sürdürdü. Şirketin yurt içi satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 25 bin 639 adede ulaştı. TürkTraktör, yılın üçüncü çeyreği sonunda 10 bin 378 adetlik de ihracat gerçekleştirdi.

Sakarya'nın Erenler ilçesinde ve Ankara'da bulunan fabrikalarıyla yıllık 50 bin adetlik traktör üretim kapasitesine sahip olan TürkTraktör, 2015'in üçüncü çeyreğinde üretimini yüzde 5 arttırdı. Bu artışla birlikte şirket 36 bin 384 adetlik traktör üretimi gerçekleştirdi.

"Müşterilerimizde yarattığımız güven, başarımızı sürekli kılan en önemli etken"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, TürkTraktör olarak üretim, satış ve satış sonrası hizmetler kapsamındaki çalışmalarıyla sadece çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadıklarını, sektörün gelişimini de desteklediklerini aktardı.

Dünyadaki modern ülke çiftçilerinin kullandığı ürünleri, Türk çiftçisinin hizmetine sunma yaklaşımlarının, hedeflerini yüksek tutmalarını sağladığını vurgulayan Votta, şöyle devam etti:

"Özellikle ürün geliştirme ve devamında da müşterilere ihtiyaçlarını karşılayacak yeni ürünler sunma konusundaki istikrarlı Ar-Ge çalışmalarımızla müşterilerimizde yarattığımız sadakat ve güven, başarımızı sürekli kılan en önemli etken. Elde ettiğimiz rakamlar ve kırdığımız yeni rekorlarda da bu memnuniyetin payı yadsınamaz. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, yurt içi traktör pazarı ağustos ayı sonunda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 büyüme göstererek, 40 bin 499 adede ulaştı. Bu dönemde satılan her 2 traktörden biri ise bizim fabrikalarımızda üretildi."

Votta, TürkTraktör'ün faaliyet alanı arasında bulunan "İş Makineleri" pazarını da değerlendirerek, eylül ayı sonunda bu pazarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artış yaşandığını belirtti.

İş makineleri pazarının, yaşanan bu artışla birlikte 9 ay sonunda 7 bin 295 adet olduğunu vurgulayan Votta, "Hem iş makineleri hem de traktör pazarlarında yaşanan bu olumlu gelişmeler bizler için önem taşıyor. Bundan sonraki dönemde de pazara sunduğumuz traktörler ve iş makineleriyle tüm müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya, aynı zamanda da sektörü geliştirmek adına üzerimize düşen tüm çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

AA