Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

UniCredit Grubu Orta ve Doğu Avrupa Bölüm Başkanı Carlo Vivaldi bugün Türkiye'nin halen bankacılık için cazip bir ülke olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

UniCredit için Türkiye'nin önemli bir pazar olduğunu belirten Vivaldi, Yapı Kredi'nin de grupları içinde en iyi performansa sahip iştiraklerinden birisi olduğunu dile getirdi.

Vivaldi, uluslararası yatırımcıların Türkiye'nin modernizasyon planlarının gerçekleşmesinde yer almak istediğini kaydetti.

UniCredit olarak bu yılın 3. çeyreği itibariyle Doğu Avrupa'da proje finansmanı anlamında birinci sırada yer aldıkları bilgisini veren Vivaldi, Türkiye'de finansmanına destek oldukları projelerden bahsetti.

Vivaldi, Türkiye'de şu anda 12 milyar dolar değerinde 35 sağlık projesinin olduğuna işaret ederek, "Dünyanın en büyük kamu-özel sektör ortaklığı proje sıralaması diyebiliriz buna. Önümüzdeki yıllarda da hastane projeleri Türkiye altyapı pazarında önemli bir rol oynamaya devam edecek" dedi.

Türkiye'deki altyapının geliştirilmesi konusundaki rollerini yerine getirme konusunda hazır beklediklerini vurgulayan Vivaldi, dünya genelinde elde ettikleri deneyim Türkiye'ye sunmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

AA