Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Türkiye tarafından Rus uçağının düşürülmesi üzerine çıkan gerginlikle birlikte Asya hisse senetleri geri çekildi ve altın kazançlarını genişletti. Avrupa Endeks vadelileri yükselerek, bölge hisse senetlerinin bir haftanın düşüğünden tırmanabileceğine işaret etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Londra saatiyle 07:07’de yüzde 0.2 azaldı. Yükselen her hisse senedine karşılık yaklaşık iki hisse senedi düştü. Japonya Topix Endeksi yüzde 0.7 düştü. Avustralya S&P 500 200 Endeksi yüzde 0.6 azaldı.

Ham petroldeki artış Asya enerji hisselerini yukarı taşıdı. Hong Kong’da Çin’in en büyük offshore petrol ve doğalgaz üreticisi olan CNOOC Ltd. hisseleri yüzde 3.4 değer kazandı. Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 düştü. Milyarder Li Ka-shing’in şirketi Power Assets Holdings Ltd., Cheung Kong Infrastructure Holdings Ltd.’den gelen 12.4 milyar dolarlık alım teklifinin azınlık hissedarları tarafından reddedilmesi ardından yüzde 5.4 düştü.      

“Tokyo’da SMBC Nikko Securities Inc.’den Chihiro Ohta, “Türkiye’nin bir Rus uçağının düşürmesi piyasalar için kesinlikle olumlu bir gelişme değil. Bu olayı öylece görmezden gelip, hisse fiyatlarını yukarı çekmeye devam edemeyiz” dedi.