Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, hükümet müdahalesinin hisse senedi piyasalarını istikrara kavuşturduğu yönünde artan yatırımcı güvenine bağlı olarak volatilitenin azalmasıyla birlikte iki haftanın zirvesine yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi teknoloji ve altın şirketleri hisselerinin öncülüğünde yüzde 0.9 artış ile 3,667.93 puanda kapandı. Şanghay Bileşik Endeksi’nde Çarşamba günü fiyat dalgalanmaları sekiz ayın en düşük seviyesinde, yeni yatırımcı sayısı dört ayın zirvesinde, işlem hacmi ise 30 günlük ortalamasının yüzde 19 altında gerçekleşti.

Yetkililerin ilk halka arzların tekrar başlamasına izin vermesi, aracı kurumların net uzun pozisyon tutma zorunluluğunu kaldırması ve kaldıraçlı işlemleri sınırlandırılması gibi kararlarından sonra hisse senedi piyasasına sakin bir hava hakim oldu. Şanghay Bileşik Endeksi Haziran’daki tepe noktasından %43 düşerek Ağustos’ta en düşük seviyesine geriledikten sonra tekrar yüzde 25 değer kazandı.

Şanghay merkezli Jingxi Investment Management Co.’dan CIO Wang Zheng “Piyasa aslında istikrar kazandı ve piyasanın çöktüğü dönemdeki gibi dalgalanmalar görmemiz pek olası gözükmüyor. Önümüzdeki dönemde piyasanın diğer fonksiyonlarının da normale döndüğünü göreceğiz” dedi.