Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Emtia üreticileri ve otomotiv şirketleri, Avrupa hisse senetlerini yukarı taşımaya ikinci günde de devam etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 08:11’de yüzde 0.3 yükseldi. Madencilik sektörü, emtiada görülen yükselişle beş günden bu yana ilk kez yükseldi. Otomobil üreticileri hisse senetleri, euronun Nisan’dan beri en düşük seviyesine yakın işlem görmesiyle değer kazandı.

Avrupa hisse senetleri gösterge endeksi, iki günlük düşüşten sonra, dün tırmanarak yüzde 1.4 yükselmişti. Endeks, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) ek teşvik açıklayacağı ve küresel ekonominin ABD borçlanma maliyetlerindeki bir artışa hazır olduğu yönündeki spekülasyon ile tekrar üç ayın yükseğine yaklaştı.

Avrupa hisseleri, Stoxx Europe 600 Endeksi’nin dün Nisan’daki rekor yüksek seviyesinin yüzde 8 altında kapamasıyla birlikte, Eylül ayındaki düşük seviyesinden bu yana kayıplarının yarısından fazlasını geri aldı. Hisse senetlerinin Kasım ayında üst üste ikinci ayda da yükselmiş olmalarına rağmen seyahat şirketlerinin hisseleri, terör ve jeopolitik gerginliklere bağlı olarak düştü. Madencilik hisseleri, emtia fiyatlarının 1999’dan bu yana en düşük fiyatlara ulaşmasıyla düştü.

ABD piyasaları, Şükran günü nedeniyle bugün tatil olacak. Standard & Poor’s 500 Endeksi Aralık vadeli kontratları yüzde 0.1 yükseldi.