Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(15:50'de güncellendi)

Küresel piyasalarda doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmaya başlaması ve Suriye sınırında yaşananların, jeopolitik risk algısını yükseltmesi ile hafta başından bu yana artış eğilimini sürdüren Dolar/TL , bugün 2.9344 ile 30 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. TL, dolar karşısında TSİ 14:38'de 2.9163 seviyesinden işlem gördü. 

Güne düşüşle başlayan Borsa İstanbul ilerleyen dakikalarda kayıplarını sonlandırdı ve yükselişe geçti. Dün Suriye sınırında yaşananların ardından Rusya ile ilişkilerin gerilmesinin piyasalar üzerinde baskı oluşturmaya devam etmesiyle %2'den fazla gerileyerek 2 Ekim'den bu yana en düşük seviyeye inen Borsa İstanbul, bugün yaklaşık 4 haftanın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. 

İstanbul'da Akbank stratejisti Evren Kıvrıkoğlu, "Erdoğan'ın komnumasında satır aralarıçoğunlukla yapıcıydı. Belli ki yükselen tansiyonda kimseye fayda gelmez. O yüzden piyasa algısı olumlu" dedi.

Türk varlıkları bu hafta, Salı günü Rus jetinin düşürülmesinin ardından Rusya'nın tansiyonu yükseltmesiyle, baskı altına girmişti.

 

(15:50'de güncellendi)