Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Guvernörü Lael Brainard, çalışma arkadaşlarından faiz artırımı konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Fed Guvernörü Lael Brainard, merkez bankasındaki çalışma arkadaşlarından, faiz artırımına giderken dikkatli olmalarını istedi ve Fed'in gösterge faizinin önceki ekonomik büyüme dönemlerindekinden daha düşük seviyelerde zirve yapmasını beklediğini söyledi.

Stanford Institute for Economic Policy Research'te Salı günkü konuşmasının metnine göre, Brainard, "Diğer ülkelerdeki büyüme görünümündeki geniş tabanlı kötüleşme ile birlikte bununla birlikte kriz oramındaki daha büyük çaplı risk duyarlılığı ve potansiyel üretim büyüme oranındaki değişiklikler 'yeni normale' destek olabilir" dedi.

Brainard, "Yeni normal muhtemelen, krizden önceki on yıllardakinden daha düşük seviyelerdeki faiz oranı ile nitelenecektir ve para politikasının ayarlanmasında kademeli bir tutum takınılmasını getirecektir" dedi.

Brainard'ın bu yorumları, Fderal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Washington'da gerçekleştireceği toplantıdan iki hafta önce geldi. Politika yapıcıların bu toplantıda, Aralık 2008'den bu yana sıfır seviyesi yakınında tutulan gösterge faizin artırılması bekleniyor. Politika yapıcıların ayrıca, halen zayıf olan ABD ekonomik toparlanmasının yoldan çıkmasını önlemek için, gevşek para politikasının sürdürüleceği yolundaki açık sözlülüğüne devam etmesi de bekleniyor. Yatırımcılar ayrıca, ABD merkez bankasının politika duruşu hakkında daha fazla fikre sahip olmak için, Fed Başkanı Janet Yelllen'ın bu akşam Washington'da yapacağı konuşmayı da dikkatle izleyecek.