Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:00'da güncellendi)

Avrupa hisse senetleri Eylül'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı. AMB kararları yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.

Stoxx 600 Endeksi, Londra saatiyle 13:46'da yüzde 2.5 düştü. Stoxx 600 Endeksi gün içinde yüzde 0.9 yükselmişti. AMB mevduat faizini 10 baz puan düşürerek yüzde -0.3'e çekti. AMB Başkanı Draghi varlık alım programının süresinin 2017 Martı'na kadar uzatılacağını söyledi. Tahvil alımları yerel ve bölgesel hükümetlerin borçlanmalarını da kapsayacak.

Mevduat faizindeki indirim Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentilerine paraleldi. Ankete katılan bütün ekonomistler teşvik paketinin genişletileceğini öngörüyordu. Ancak piyasa beklentileri tam anlamıyla karşılanmadı. AMB refinansman ve marjinal borç verme faizlerini değiştirmedi.

Stoxx 600 Endeksi,  Eylül'deki düşük seviyesinden düne kadar yüzde 13 yükselmişti. Bu harekette Draghi'nin ek teşvik paketini daha da genişleteceği beklentisi ve  ABD ekonomisinin yükselen borçlanma maliyetlerine karşı dayanıklı olduğu konusundaki güven etkili olmuştu.  Fed Başkanı Yellen dün büyümenin görünümüne duyduğu güveni belirtmişti. Fed Başkanı Yellen'in dün, ekonomik büyümeye olan güvenini belirterek faiz artırımı için gereğinden fazla beklenmesinin sonraki dönemde daha hızlı sıkılaştırmaya gidilmesine neden olacağını söylemişti.

(16:00'da güncellendi)