Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, parasal teşviğin artırılacağı spekülasyonlarının sönmesiyle ve yatırımcıların beş aydan sonra ilk defa ilk halka arzlara (IPO) hazırlanmasıyla beraber beş gündür ilk defa düştü.

Şanghay Bileşik Endeksi, yerel saat ile 13:20'de yüzde 1.1 düştü. Metro Land Corp., gayrimenkul geliştirme şirketlerinin düşüşüne öncülük ederken, Poly Real Estate Group Co. ve Bank of China Ltd., finans şirketlerinni hisselerinin beş günden bu yana ilk kez düşmesiyle yüzde 3'nü üzerinde değer kaybetti. Hebei Iron & Steel Co., emtia şirketlerinin kayıplarına öncülük ederken, China Railway Group Ltd., China ailway Erju Co. ile 11.55 milyar yuanlık (1.8 milyar dolar) swap anlaşması yaptığını açıklaması ardından tırmandı.

Şanghay Bileşik Endeksi, bu hafta Perşembe gününe kadar, Çin Merkez Bankası'nın parasal genişleme programını artıracağı spekülasyonu ile yüzde 4.3 yükseldi. Çin'de 10 şirket IPO için bu hafta kayıt olmaya başladı. Bloomberg tarafından derlenen tahminlere göre bu ay gerçekleştirilecek ilk 28 IPOda, 3.4 trilyon yuan elde edilebilir. Çin Sermaye Piyasası Düzenleme Kurulu (CSRC) 10 IPO içeren ikinci grubuda kabul ettiklerini belirtmişti.

Şanghay'da Shenwan Hongyuang Group Co. traderı Gerry Alfonso, “Son performansın ardından finans sektörü biraz baskı altına girebilir çünkü olumlu gelişmeler büyük ölçüde fiyatlanmış durumda. Artık tam tarihler belli olduğu için, ikinci grup IPOların detaylarını içerecek açıklama, piyasanın tümünde aşağı yönlü baskı oluşturabilir” dedi.