Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in en büyük aracı kurumlarından bir olan Citic Securities Co., iki üst düzey yöneticisi ile bağlantı kuramadığını açıkladı ve bu durum, Çin'de hisse senedi satış dalgası ile ilgili hükümetin yürttüğü soruşturmaya dahil edilen aracı kurumdaki kargaşayı daha da artırdı.

Citic, Borsaya yaptığı açıklamada, şirketin en üst karar organı olan sekiz üyeli icra komitesinin iki üyesi Chen Jun ve Yan Jianlin'e ulaşılamadığını bildirdi. Chen, Citic'in yatırım bankacılığı bölümünün başında bulunurken, Yan uluslararası kısımda yatırım bankacılığını yönetiyordu. Şirket faaliyetlerinin normal sürdüğünü kaydetti.

Citic'ten yapılan açıklamada, basında çıkan bazı haberlere göre, Chen ve Yan'ın, bir soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifade verilmeye çağrıldığı kaydedildi. Caixin dergisinde 4 Aralık'ta çıkan bir haberde ise, bu ikilinin yetkililerce götürüldüğü ve soruşturma altında mı oldukları ya da ifade mi verdikleri konusunda kesin bir bilgi olmadığını kaydetti.

Eğer Citic'in bu usulsüzlüklere karıştığı teyit edilirse, aralarında Başkan Cheng Boming'in de olduğu en az 10 üst düzey yetkili, hisse senetlerinde 5 trilyon dolar kadar bir erimeye yol açan satış dalgasına neden olup olmadıklarını belirlemek amacıyla soruşturma altına alınabilir.