Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mario Draghi'nin açıkladığı Avrupa Merkez Bankası (AMB) kararı sonrasında Avrupa hisse sentlerine gelen satış dalgası UBS'ten JPMorgan'a kadar stratejistlerin görüşlerini pek etkilemedi.

UBS ve JPMorgan'ın da dahil olduğu en az beş kurum, AMB Başkanı Draghi'nin açıkladığı ek teşviklerin beklentilerin altında kalmasının ardından Avrupa hisse senetleri için ayı görüşlerini korudu. Euro Stoxx 50 Endeksi'nin Ağustos'tan bu yana en kötü haftasını yaşamasına rağmen, stratejistler ekonomik toparlanmanın meyvelerinin toplanacağından emin gözüküyor.

Londra'da JPMorgan Avrupa hisse senetleri stratejisti Emmanuel Cau "Avrupa'da şu aşamada maddi olarak değişen hiçbir şey yok. Kısa vadede, AMB'den beklentilerle oluşan boğa piyasasının dağılması, zayıf eurodan faydalanan bazı ihracatçılara zarar verebilir. Önümüzdeki yıl, AMB'nin piyasaları destekleyici olmaya devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Euro Stoxx 50 Endeksi, geçtiğimiz hafta, AMB kararı sonrası, yüzde 4.5 değer kaybetmişti. AMB kararları piyasa beklentilerinin altında kalmış gözükse de AMB teşvik programına olan güvenini 2017 büyüme beklentisini yüzde 1.8'den 1.9'a çekerek gösterdi. 

UBS, JPMorgan, Citigroup, Credit Suisse ve HSBC AMB kararı sonrası Avrupa hisse senetleri için "ağırlığı artır" görüşünü devam ettirdiler. Bloomberg verilerine göre, Euro Stoxx 50 Endeksi hisse senetleri 14.5 tahmini Fiyat/Kazanç oranı ile Standard & Poor’s 500 Endeksi'ndeki hisselerinin 17.7 çarpanına göre daha ucuz durumdalar.