Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Eski Fed Başkanı Ben Bernanke, eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown ve eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, Pacific Investment Management Co.'nun (Pimco)Küresel Danışma Kurulu'na katılıyor.

Sigapurlu GIC Pte'nin eski şef yatırım yetkilisi Ng Kok Song, ABD Dıişişleri Bakanlığı eski politika planlama direktörü Anne-Marie Slaughter'in de yer aldığı Kurul yılda birkaç kez biraraya gelecek ve Pimco'nun uzun dönemli ekonomi ve piyasa görünümünü görüştüğü yıllık Seküler Forum'a katılacak.

Pimco'nun CEO'sı Douglas Hodge, "Kurulun oluşturulması, yatırım profesyonellerimizden oluşan derin ekibimize kendi perspektiflerini aktarmaları için dışarıdan uzmanları dahil etme şeklindeki gelenegimizin bir devamını oluşturuyor," dedi. Pimco, danışmanlara ne kadar ödeneceği sorusunu yanıtsız bıraktı.

Yaklaşık 1.5 trilyon dolarlık varlığı yöneten Pimco, CEO'ları Bill Gross ve Muhammed El-Erian'ın geçen yıl şirketten arılmalarının ardından müşterilerinin yeniden güvenini kazanmak ve sıralamasını yükseltmek istiyor. Pimco, bu bağlamda, Morgan Stanley'in eski baş ekonomisti Joachim Fels, iki ABD başkanına danışmanlık yapmış Gene Sperling ve Nobel ödüllü Michael Spence'i, ekonomik politikalarına danışmanlık yapması için bünyesine kattı. 8 yıl Fed'i yönettikten sonra 2006 yılında emekliye ayrılan Alan Greenspan, 2007-2012 yılları arasında Pimco'ya danışmanlık yapmıştı.