Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuk olan Sabancı Holding Finans Bölüm Başkanı Barış Oran yeni dönem planlarını anlattı.

Enerji sektörünün Sabancı Holding'in stratejik öncelik verdiği sektörlerden biri olduğunu belirten Oran, "Bu yıl karlılık ve büyüme anlamında hedeflerimizi aştığımız görüyoruz. Enerji sektöründe bundan sonra büyüme, daha çok tüketiciye yönelik ya da şebeke yatırımlarına yönelik olacak" diye konuştu.

Barış Oran bazı şirketlerin halka arzı için çalıştıklarını ifade etti. Oran konuya ilişkin olarak, "Enerjisa'nın uzun dönemdir halka açılmasıyla ilgili planımız var. Carrefoursa'nın da yatırım yapılabilir hale gelmesini istiyoruz. Şirketlerimiz hazır olduğu zaman bunları da yatırımcılarımızın dikkatine getireceğiz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bu ikisinin de bitirilmesi gerekir" açıklamasını yaptı.

Enerjisa'nın 2015'in ilk 3 çeyreğinde operasyonel karının %77 arttığını hatırlatan Oran yüksek performansın devam edeceğini belirtti. Oran, "Önceliğimiz şirketin operasyonel başarısı ve finansal karlılığı en hızlı şekilde artırmak ve bu şirketi halka açılabilir hale getirmek. Bu konuda gerekeni yapmaya hazırız" diye konuştu.