Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, emtiadaki çöküşün tetiklediği küresel hisse senedi piyasalarındaki düşüş ile ikinci gün de gerilemesini sürdürdü. Sigortacılık ve ilaç üretici şirket hisseleri düşüşte öncü olurken, banka hisseleri yükseldi.


Topix Endeksi günü yüzde 0.8 düşüşle 1,555.58 puanda kapatırken bu Endeks'in son 1 aydır en düşük seviyesi oldu. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1 kayıpla 19,301.07 puanda kapattı. Salı günü, petrol 2009'dan bu yana en düşük seviyesine gerilerken ve altın yeni düşük seviyeleri test ederken, küresel hisse senetleri son bir ayın en kötü gününü yaşadı.


Tokyo merkezli hisse senetleri stratejisti Nissay Asset Management'tan Isao Kubo "Düşük talep emtia genelinde fiyatları aşağı çekiyor. ABD şirketlerinin karları, gelişen piyasa ekonomileri ve para birimleri bu durumdan etkilenecektir. Düşük kaynak fiyatları uzun vadede Japonya için bir artı olabilir ancak şu anda yatırımcılar negatiflere odaklanmış durumda ve yurtdışı hareketleri gözlemliyorlar" dedi.


Çelik üreticisi JFE Holdings, Salı günü yüzde 4 düşmesinin ardından bugün de yüzde 3 aşağıda kapattı. Komatsu düşerken iki günlük kaybını yüzde 3'e taşıdı. Dünyanın ikinci büyük madencilik ve inşaat ekipmanları üreticisi, Komatsu, düşen emtia fiyatları sonucunda müşterilerinin yatırım planlarını dondurmasıyla zor bir seneye hazırlandıklarını açıklamıştı.