Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Borsaları Fed'in bu hafta faiz artıracağı beklentisiyle 10 haftanın en düşük seviyelerinde dalgalandı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York'ta 09:33'te %0.1 arttı ve 2,015.25 puan oldu. Endeks Cuma günü %1.9 düşerek Ağustos'tan beri en kötü haftalık performansı kaydetmişti.

Merkezi Minneapolis'te bulunan Wells Capital Management'tan Jim Paulsen, piyasaları Fed'in yanı sıra diğer etkileyen faktörler de olduğuna dikkat çekerek "Yeni bir haber almadıkça petroldeki düşüş bugunün en büyük hikayesi gibi görünüyor" dedi. Paulsen yeni bir olumsuz haber akışının fiyatlarda aşağı yönlü baskıyı hızlandıracağı öngörüsünde bulundu.

S&P 500 Endeksi Cuma günü 2 ayın en düşük seviyesine inmişti. Third Avenue Management'ın 789 milyon dolarlık kredi yatırım fonunu likide ettiğini ve yatırımcılara ödemeleri ertelediği haberi finans sektörü hisselerindeki düşüşe öncülük etti.

Fed'in 16 Aralık'taki toplantısında faiz artıracağı beklentisi ve petrol düşüşünün riskli varlık satışını tetiklemesi bu ay küresel bazda borsalarda dalgalanmaya neden oldu.

S&P 500 tarihi olarak Aralık aylarında kaydettiği güçlü performansını bu kez sürdüremeyerek %3.3 değer yitirdi. Endeks Ağustos'taki dip seviyesinden bu yana %7.8 değerlendi.