Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse sentleri dün, Fed'in fazi artırımına hazırlandığı toplantı öncesi. ham petrol fiyatlarındaki yükselişin, kredi piyasasındaki kargaşa ve emtia hisselerindeki satışlara ağır basması ile birlikte, seansın son dakikalarındaki alışların da desteği ile yükseldi.

Standard & Poor's 500 (S&P500) Endeksi, Chevron Corp. ve Exxon Mobil Corp.'un yüzde 2.2'nin üzerindeki yükselişleri ile birlikte, kısa bir süreliğine 6 Ekim'den bu yana en düşük seviyenn görülmesini sağlayan yüzde 1'lik kaybı geri aldı. Amazon.com Inc. ve Microsoft Corp. en az yüzde 2 yükseldi ve Pazartesi günkü yükselişe katkıda bulundu.

S&P 500 Endeksi, Ağutos ayından bu yana en kötü haftalık seyrinin ardından, yüzde 0.5 yükselerek günü 2,021.94 puandan tamamladı. Hisse senetleri, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandıktan sonra, petroldeki yüzde 1.9'luk yükselilişin de desteği ile erken saatlerdeki kayıplarını geri aldı. Dow Jones Endeksi 103.29 puan ya da yüzde 0.6 yükselerek 17,368.560 puandan günü kapadı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. New York Borsası'nda, yaklaşık 8.9 milyar adet hisse senedi el değiştirdi ve bu son üç ayın ortalamasının yüzde 24 üzerindeydi.

Boston'da Pioneer Investment Management Inc. fon yöneticilerinden John Carey, "Şimdi artık odaklanma makroekonomik konularda, Fed'de be emtia fiyatlarında," dedi ve Çarşamba gününe kadar beklemedeyiz" şeklinde görüş bildirdi.