Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) raporunda, küresel bankacılık sektörünün 2016 yılına girerken zorluklarla karşı karşıya kaldığı bildirildi.

S&P'nin, küresel bankacılık sektörünün 2016 yılı görünümüne ilişkin yayımladığı raporda, küresel bankacılık sektöründeki başlıca risk unsurları; Çin, Fed'in faiz oranlarını yükseltmesi, döviz kurlarındaki potansiyel oynaklık, petrol, emtia ve gayrimenkul fiyatları, düzenleyici tedbirler ile jeopolitik riskler şeklinde sıralandı. Düşük piyasa likiditesi ve siber güvenliğin ise yeni ortaya çıkan riskler olduğu kaydedildi.

Raporda, küresel bankacılık sektörünün 2016 yılına girerken zorluklarla karşı karşıya kaldığı, en büyük 20 ekonomiden 9'unun bankacılık sektörünün negatif eğilim gösterdiği vurgulandı.

Çin, Japonya, Brezilya, Rusya, Hindistan, Almanya, Kanada, İsveç ve Hong Kong'un bankacılık sektörlerinin negatif eğilim içerisinde olduğuna dikkati çeken raporda, İngiltere, İtalya, İspanya ve Singapur'un ise pozitif trend içerisinde olduğu ifade edildi.

Raporda, ABD bankacılık sektörünün durağan bir trend gösterdiği de belirtildi.