Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, üç hafta içindeki en güçlü iki günlük yükselişine yöneldi ve gelişen piyasa paraları, Fed faiz kararı öncesi hız kesti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki 10 sektörün tümü, enerji ve teknoloji şirketlerinin öncülüğünde yükseldi. Hong Kong'da Çin hisseleri göstergesi, işlem gördüğü küresel denklerine göre 12 yılın en ucuz seviyesinden altı haftanın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. China Petroleum & Chemical Corp. ve PetroChina Co. hisse senetleri, hükümetin yakıt fiyatlarında indirime gitmeyeceği yönündeki açıklaması ardından yükseldi. Güney Kore wonu, para birimleri arasında ne güçlü yükselişi gerçekleşirirken, Rus rublesi en güçlü düşen para oldu.

Gelişen piyasa hisse senetleri göstergesinin altı ayın düşüğünden yükselmesi değerlemeleri desteklerken 20 para birimini içeren gösterge rekor düşükseviyeden iki günlük yükselişine ara verdi.Traderların, Çarşamba günü Fed'in olası bir faiz artırımına gitmesine yüzde 78 ihtimal vermesiyle birlikte yatırımcılar faiz artırımının kademeli olacağına dair Fed'den gelecek işaretlere odaklandı.

Kuala Lumpur'da Phillip Capital Management Bhd. Baş yatırım yetkilisi Ang Kok Heng, “Fed faiz artırımına giderse, piyasadaki büyük bir belirsizlik ortadan kalkmış olacak. Yatırımcı endişelerinin devam etmesiyle birlikte, risk açlığıyla da ilişkili olarak Çin ucuz kalıyor. Yatırımcılar ABD gecelik piyasa hareketlerini takip ediyorlar ve biz de Fed öncesi pozisyon alıyoruz” dedi.