Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çinko, sanayi metallerinin tamamına yakınının Fed faiz kararı öncesi değer kazanmasıyla birlikte altı yılın en düşük seviyesinden yükseldi.

Çinko, ilk işlemlerdeki yüzde 1.4'lük kaybını geri alarak, Londra Metal Borsası'nda (LME) yerel saat ile 13:42'de tonu 1514.50 dolardan işlem gördü. Nikel, yüzde 2.8 değer kazanarak metallerdeki yükselişe öncülük etti.

Yatırımcılar, Fed'in Çarşamba günü sonlanacak iki günlük toplantısının ardından faiz artırımına gideceğine yüzde 76 ihtimal veriyor. Hem trader hem de ekonomist beklentileri faiz artırımlarının, ekonomik büyüme istikrarlı olduğu sürece kademeli olarak geleceği yönünde.

“Piyasalar umutsuzca netlik ve şeffaflık arayışında. Eğer faiz artırımı yönünde bir karar verilirse, bu karar yatırımcıların belirsizliğe dair endişelerini kesinlikle azaltacaktır.

Nikel, bakır ve çinko, 2015 yılında en dik düşüşleri kaydetmişti. Morgan Stanley'e göre bu üç adi metal gelecek yıl için en çok umut veren metaller olacak. Aynı zamanda Credit Suisse Grou AG tarafından da tavsiye edilen emtialar arasında olan bu metaller,