Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çok az kişi tarafından önceden tahmin edilen sürpriz yuan devalüasyonunun yarattığı şaşkınlık, büyük bankalardaki gelişen piyasa stratejistlerinin 2016 yılına ilişkin kesin yargılara varmakta tedbirli davranmasına neden oluyor.

JPMorgan Chase & Co.'dan Morgan Stanley'e stratejistler gelişen piyasa varlıklarına ilişkin sorunların bitmemesi nedeniyle toparlanacağına ilişkin bir garanti olmadığını belirtti. Bank of America Corp.'tan isteksiz iyimserler ve Credit Suisse Group AG, gelişen piyasaların yılın ikinci yarısında küresel hisse senetlerinin üzerinde performans gösterme potansiyelini işaret etti.

Yatırımcıları, güçlüklerin ve bilinmezliklerin üzerine Fed'in faiz artırım hızına ve Çin'in sert yavaşlamaya karşı dayanıklılığına ilişkin soru işaretlerinin eklendiği bir yıl bekliyor. Orta Doğu'da ve Rusya'daki jeopolitik riskler ve Brezilya'daki siyasi istikrarsızlık da mevcut belirsizliği pekiştiriyor.

Bank of America Corp. küresel ekonomik araştırma birimi yöneticilerinden Alberto Ades, “Herkes ilerlemekten korkuyor çünkü 2015 öyle volatil bir yıl oldu ki çoğu kişiyi yanılttı. 2015 göreceli olarak sakin bir yıl olduysa bile ki olmadı, 2016 yılının ciddi riskleri olacak” dedi.