Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sorunlu tahvillere yatırım yapan küresel hedge fonları, gelişen piyasalardaki geri ödenemeyen kurumsal borç miktarının aniden yükselmesi ve emtia fiyatlarının düşüşünü beşinci yıla taşıyarak kayıplarını genişletmesiyle birlikte, 2008 yılından bu yana en kötü yılını geçirdi.

Eurekahedge Pte.'ye göre sorunlu tahvil stratejileri uygulayan fonlar, bu yılın başından Kasım ayında kadar yüzde 4.5 düşerek, küresel finans krizinden bu yana görülen ilk yıllık kayba hazırlandılar. Bazı yatırımcılar, piyasadaki çöküşün Third Avenue Management LLC'yi bir yatırım fonunu tasfiye etmeye zorlamasının ardından kayıpların artacağı yönünde bir beklenti içine girdi.

Irvine, California merkezli Pasific Alternative Asset Management Co. portföy yöneticisi Putri Pascualy, “Düşecek çok daha fazla ayakkabı olabilir. Bazı alım fırsatları mevcut ancak 2009 yılı gibi bir ortam yok” dedi.

Stamford, Connecticut merkezli Greenwich Associates tarafından 14 Aralık'ta yayımlanan bir ankete göre Asya'da, bu yıl meydana gelen borçlanma ürünlerindeki yüzde 9'luk düşüşün ardından, likidite yetersizliği yatırımcı endişelerinin başında geliyor.