Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin hükümetinin KİTleri daha verimli bir hale getirme yönündeki planlarını hızlandıracağına ilişkin spekülasyon ile değer kazanan Çin hisse senetleri öncülüğünde yükseldi. Güney Kore Wonu, Moody's Investor Service ulusal kredi notunu artırmasının ardından tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi beş gün içerisinde dördüncü yükselişine yöneldi. Hang Seng China Enterprises Endeksi, China Shenhua Energy Co. hisse senetlerinin değer kazanmasıyla birlikte iki ay içindeki en güçlü kazancını genişletti. Won, dolar karşısında iki günlük düşüşüne son verdi ve Güney Kore 3 yıllık hazine tahvil faizi, Moody's'den gelen not artırımının desteklediği iyimserlikle birlikte düştü. Ringit bir haftanın en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Endonezya rupisi, Ekim ayından bu yana en güçlü yükselişini gösterdi.

Gelişen piyasa varlıkları, Fed'in faiz artırımı kademeli bir şekilde yapacağına ilişkin iyimseliğin etkisiyle geçtiğimiz hafta yükseldi. Yatırımcı dikkatleri, Fed ile ek genişlemeci politika izlemesi beklenen Çin ve Hindistan gibi gelişen piyasalar arasındaki politika ayrışmasına odaklandı.

Kuala Lumpur'da Fortress Capital Asset Management Sdn. CEOsu Thomas Yong, “Çin hükümeti tarafından yürütülecek daha fazla reform mevcut ve bunlar genelde uzun dönem içerisinde olumlu etki yaratacak reformlar. Fed'in, yatırımcılar için 2016 yılında olası kademeli faiz artırımı nedeniyle takip edilmesi gereken bir unsur olması mümkün” dedi.