Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) arasında, Ada'da özellikle çözüm sonrası ortaya çıkması muhtemel ekonomik potansiyelin değerlendirilmesi amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.

TMB Başkanı Mithat Yenigün yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs tarafından gelen işbirliği teklifi kapsamında KTİMB ile anlaşma yaptıklarını kaydetti.

Yenigün, birliğin 141 üyesiyle Türkiye'deki altyapı işlerinin yüzde 70'ini, yurtdışındaki işlerin ise yüzde 90'ını yaptığını belirterek, "Bize hem coğrafi hem manevi olarak en yakın ülkeyle işbirliği yapmamız zaten geç kalmış bir durumdu. Kıbrıs'ta yapılacak 100 milyar avroluk iş var. Uluslararası arenada kazandığımız birikimi aktararak Kıbrıs'ın kalkınmasını hep birlikte sağlayabiliriz. Bundan büyük mutluluk duyacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Mutabakat çerçevesinde etkin bir işbirliği kurulacağına inandığını vurgulayan Yenigün, "Umuyoruz ki Kıbrıs'ta her iki toplumun da benimseyeceği bir çözüm üzerinde anlaşma yapılır. Çözüm sonrası Kıbrıs'ta yapılacak çok işler var. Uzun süre atıl kalmış yerler var. Turizm hamlesi yapılabilir. Altyapı işleri yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, ayrıca mutabakat zaptıyla Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile uzlaşmaya varılması halinde Maraş Bölgesi'nde ve diğer bölgelerde yer alan atıl kalmış tesislerin renovasyonu gibi birçok projede işbirliğine gidilmesinin hedeflendiği vurgulandı.