Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Altının gram fiyatı, geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım kararının ardından 98,53 liraya kadar geriledikten sonra yükselişe geçti. Geçen haftanın son işlem gününde 100 liranın üzerini test eden altının gram fiyatı, önceki gün kapanışına göre yükselse de haftalık bazda yüzde 3,26 gerileyerek haftayı 99,70 lira seviyelerinden tamamladı.

Yeni haftaya döviz kurlarındaki sakin seyre karşın, uluslararası piyasada altının ons fiyatındaki artışın etkisiyle yükselişle başlayan altının gram fiyatı, şu dakikalarda 100,60 lira seviyelerinde dengelendi.

Altının ons fiyatı, geçen hafta Fed'in faiz artırım kararının ardından 1.047,84 dolara kadar geriledikten sonra kayıplarını telafi ederek bugün 1.075 dolar seviyelerinde dengelendi. Analistler, Fed'in beklentiler doğrultusunda gösterge faizini 25 baz puan artırmasının ardından piyasalarda dengelenme sürecinin devam ettiğini belirtiyor.

Altının ons fiyatında 1,077 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu dile getiren analistler, bu seviyenin kırılması durumunda kısa vade için de olsa yükseliş trendinden bahsedilebileceğini kaydediyor.

Analistler, yurt içinde ise Döviz kurlarının seyrinin yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ile şekilleneceğini ve kurdaki hareketliliğin altının gram fiyatı üzerinde de ana belirleyici olacağını ifade ediyor.

Kapalıçarşı'da kapanışa yakın çeyrek altın 167 lira, Cumhuriyet altını ise 680 liradan satılıyor.