Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Standard & Poor’s 500 Endeki 3. çeyrek büyüme verisinin %2 ile beklentiden hafif yüksek seviyeye revize edilmesinin ardından 2. günde de yükseldi. Endeks New York'ta saat 2:17 itibariyle %0.8 yükseldi. S&P 500 yine de Çin'e yönelik büyüme endişeleriyle 2008'den beri en kötü yıllık performansa ilerledi.  Bu ay endeks %2.1 değer yitirdi.

Bugün Avrupa'nın gösterge endeksi Stoxx Europe 600 ise %0.1 düşerek aylık kaybını %7.4'e yükseltti. Endeks 2002 Aralık'tan beri en kötü performansına yöneldi.

Batı Teksas tipi petrol fiyatları gün içinde varil başına 36 doları aşarak emtia üreticisi ülke kurlarını destekledi.

Rosenthal Wealth Management Group CEO'su Larry Rosenthal, "Önümüzde iyi rakamlar var ancak paranın piyasaya döndüğünü görmemiz gerekir. Artık faiz artırım dönemindeyiz ve tüm gözler bilanço rakamları ile verilerde olacak. Petrol fiyatlarının düşük kalması piyasadaki volatiliteyi artırır ancak tüm sektörleri olumsuz etkilemez" diye konuştu.

ABD'de bugün açıklanan %2'lik büyüme verisi hanehalkı harcamalarının geçen çeyrekte talebi artırdığını gösterdi.

Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı %1 artışla 36.15 dolar oldu. Brent tipi petrol ise %0.4 düşüşle 36.19 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 36.04 dolara kadar inerek 2004'ten beri en düşük seviyeyi görmüştü.

Bugün 20 gelişen ülke kurundan oluşan sepet üçüncü günde de yükseldi. Türk Lirası Merkez Bankası'nın faizleri değiştirmeme kararının ardından dolar karşısında değer yitirirken Endonezya para birimi 24 gelişen ülke para birimi arasında en büyük yükselişi kaydetti.

ABD Dolarının büyük para birimleri karşısındaki performansını izleyen dolar endeksi ise bu ay %2 düşerek Nisan'dan beri en büyük kaybına ilerledi.