Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar 2015 yılını, bu ay önemli paraların çoğu karşısında zayıflayarak ve bu yılki kazançlarının bir kısmını geri vererek tamamlamaya hazırlanıyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, traderların Fed'in faiz artırımına ilk çeyrekte gitmesine yüzde 50'nin altında ihtimal vermesiyle, Haziran'dan bu yana en kötü ayına yöneldi. Ekonomistler, Çarşamba günü gelecek bir rapor Fed'in izlemeyi tercih ettiği enflasyonun Kasım ayında hızlandığını işaret edecek. İsveç Kronu ve Yeni Zelanda Doları, Fed'in faiz artırımına gitmesinin ardından on önemli para arasında en fazla kazananlar olurken, İngiliz Sterlini ve Kanada Doları en kötü performans gösteren para birimleri oldu.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. Döviz stratejisti Ray Attrill, “Tatile girerken dolar etkisine maruz kalmaya isteksiz bazı yatırımcılar nedeniyle dolar uzun pozisyonlarında bir miktar azalma oldu. Eğer gelecek yıl dolarda artış görmek istiyorsak piyasanın, Fed'in ikinci faiz artırımına ilk çeyrekte gitmesine daha fazla ihtimal vermesi gerekiyor” dedi.

Doların 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu ay Singapore saatiyle 13:25 itibariyle yüzde 0.5 düşerek bu yılki kazancını yüzde 8.9'a indirdi.