Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, Guotai Junan International Holdings Ltd.'nin başkanın görevine devam ettiğine yönelik açıklaması ve Haitong Securities Co.'nun Çin hisse senedi piyasasında meydana gelen çöküş sırasında açıklanan hisse senedi geri alım programını durdurması ardından Hong Kong'da üç haftanın zirvesine çıktı.

Hong Kong'da Hang Seng China Enterprises Endeksi, yerel saat ile 14:22'de yüzde 1.8 artırdı. Guotai Junan yedi haftanın en güçlü yükselişini gerçekleştirirken, Haitong Securities bir ayın yükseğine geldi. Petrol şirketleri, PetroChina Co. ve China Petroleum & Chemical Corp. öncülüğünde yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.8 artarak yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Phillip Securities Research'e göre, beş haftadır kayıp olan ve hükümet tarafından yürütülen bir soruşturmaya yardımcı olduğu açıklanan Guotai Junan yöneticisi Yim Fung'un şirkete geri dönmesi ardından yatırmcı endişeleri hafifledi.

Hong Kong'da Shenwan Hongyuan Group Co.'dan William Wong, “Guotai Junan'ın başkanının geri dnüşü aracı kurum kazançlarını artırıyor. Sektördeki kayıpların önemli miktarlara ulaşmasıyla birlikte ucuzdan alma arayışı başladı” dedi.