Advertisement
PİYASALAR ABONE OL
EXSA Export'un, hisse geri alım programı kapsamında 40 milyon lota kadar Sabancı Holding hissesini Borsadan satın alacağı bildirildi.

Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Sabancı Holding ve bağlı ortaklığı EXSA Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma AŞ'nin yönetim kurulu toplantılarının 22 Aralık'ta ayrı ayrı yapıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre toplantılarda, Sabancı Holding hisseleri fiyat seviyesinin Sabancı Holding faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı düşüncesinden hareketle Sermaye Piyasası Kanunu'nun 22. maddesi ve Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) Geri Alınan Paylar Tebliği çerçevesinde holding hisselerinin 40 milyon lota kadar olan kısmının, borsadan EXSA Export tarafından satın alınmasına karar verildi.

Satın alma sürecinin EXSA Export Yönetim Kurulunca kabul edilecek "pay geri alım programı" doğrultusunda gerçekleşmesi ve gerek görüldüğü takdirde EXSA Export tarafından Sabancı Holding hisselerinin 12 TL ve altındaki her türlü hisse fiyatıyla borsada geri alımının yapılabilmesi kararlaştırıldı.

Açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Geri alım programının Sabancı Holding tarafından yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar sürmesine; geri alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemlerin Sabancı Holding tarafından yapılacak ilk genel kurulda ortakların bilgisine sunulmasına ve geri alım programının belirtilen tebliğin 5. maddesinin 6. fıkrasına istinaden Sermaye Piyasası Kurulu onayını müteakip EXSA Export tarafından yerine getirilmek üzere yürürlüğe girmesine karar verilmiştir.

Bu doğrultuda, SPK'ya yapılan başvuru sonucu Kurul, bugünkü 36/165 sayılı yazısıyla Sabancı Holding tarafından yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar sürecek geri alımın, SPK'nın Geri Alınan Paylar Tebliğinin 5. maddesinin 6. fıkrasına istinaden bağlı ortaklığı EXSA Export tarafından gerçekleştirilmesine onay vermiştir."
 
 
AA