Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Aralarında Paul Formanko ve Ekaterina Petrovich'in de bulunduğu JPMorgan analistlerinin raporuna göre gelir artışının hızlanması ve maliyetlerin azalması, hisse başına karın (EPS) 2016 yılı sonuna kadar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26 ve 2017 yılı sonuna kadar ise yüzde 16 artışının destekleneceğini işaret ediyor.

Rapora göre, 2016 yılında kredi büyümesindeki yavaşlama, iade edilen ücretlerdeki azalma ve maliyetlere daha fazla odaklanılması Türkiye bankaları için EPS'i destekleyici nitelikte olacak.

Azalan likidite ve yavaş kredi büyümesinin gelecek iki ve dört çeyrek arasında daha fazla net faiz marjı (NIM) ve güçlü karlılıkla sonuçlanabileceği belirtilen raporda Türkiye bankalarının hisse senetleri için ortalama yüzde 40 artış öngörülüyor.

Türk Lirası'ndaki sert düşüş ve bunun Türk varlıklarına etkisi, politik istikrarsızlık, devam eden likidite azlığı ve yüksek fonlama maliyetleri ve Fed'in faiz artırımı temposuna ilişkin endişeler gibi aşağı yönlü risklerin altı çizilirken, varlık kalitesinin artması ve genişleyen NIM yukarı yönlü riskler olarak belirtiliyor.