Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18. Muhtarlar Buluşması'ndaki konuşmasında, "Türk biçimi veya Türkiye biçimi başkanlık sistemi kurarız" dedi.

Erdoğan, " Mecbur muyuz illa Amerikan sistemi, Fransız sistemi veya şu sistemi bu sistemi söylemeye?" Biz hepsinden alırız. Adeta bir arı gibi ondan da ondan da hepsinden toplarız. Balımızı yapar, milletimize sunarız" şeklinde konuştu.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarları ağırlayan Erdoğan, "Başkanlık sistemi bu milletin tarihinde bulunan, fiili uygulaması bulunan bir yönetim tarzıdır" dedi.

Erdoğan, ülkedeki parlamenter sistemden memnun olunmadığını, krizlere çanak tutan mevcut sistemin ülkenin faydasına olmadığını belirterek başkanlık sistemiyle yasama, yürütme,yargı arasındaki sınırların çizilmesi parlamenter sistemdeki pek çok sorunun ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

Türkiye'nin değişik alanlarda, sistemini yenileme noktasında bir tazelenmeye ve başlangıca ihtiyacı olduğunu söyleyen Erdoğan,Türk milletinin değişime, yeniliğe ve daha iyiyi aramaya kapalı olmadığını belirterek bu gerçeğe sırtını dönenlerin o tarihin tozlu raflarında yerlerini aldığını söyledi.