Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de menkul kımetler düzenleyici kuruluşunun, konu hakkında doğrudan bilgiye sahip bir kaynağa göre, hisse senetlerinde işlemlerin durdurulmasına yol açan sert düşüşün ardından, daha önce programlanmamış bir toplantı düzenledi. Ancak toplantıdan bir karar çıkmadı.

Çin Menkul Kıymetler Regülatörü Komisyonu (CSRC), kamuya açık konuşma yetkisi olmamasından dolayı isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynağa göre, piyasa koşullarını görüşmek üzere bir iç toplantı düzenliyor. CSRC bu konuda değerlendirme isteklerine henüz yanıt vermedi.

Çin'de büyük şirketleri içeren CSI 300 Endeksi Perşembe günü, yuandaki düşüşlerin dünyanın ikinci en büyük ekonomisi Çin'e yönelik yatırımcı güvenini sarsmasının etkisi ile yüzde 7.2 düştü ve bunun sonucu, açılışın ardından devre kesme mekanizmasının tetiklenmesi ile birlikte günün kalanı için işlemler durduruldu.

Düzenleyici kurumlar, büyük şirket hissesarlarının satışlarına yeni bir sınır getirerek, yatırımcıların endişelerini yatıştırma yönünde adım attı. Çin hisse senetleri, hisse satış yasağının 8 Ocak'ta sona ermesi ile birlikte güçlü satışların geleceği endişeleri ile birlikte, tarihinin en kötü yıl başlangıcını gerçekleştirdi.