Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

ABD'de geçen hafta işsizlik maaaşı için başvuranların sayısı azaldı. Bu durum, istihdam piyasasının 2016'ya güçlü bir giriş yaptığına işaret etti.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre, 2 Ocak'ta biten haftada başvurular 10 bin düşerek 277 binle beklentinin üstünde gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini 275 bindi

Daha az volatil gösterge olan dört haftalık ortalama işsizlik başvuruları ise önceki 277 binden 275 bin 750'ye indi. Bu arada, bir önceki haftaya ilişkin başvuru sayısı revize edilmeyerek, 287 binde sabit bırakıldı.

26 Aralık'ta son eren haftada devam eden işsizlik başvuruları ise 25 bin artışla 2.23 milyon oldu. Geçen yılın Mart ayından beri işsizlik maaşı başvuruları 300 binin altında kaldı. Ekonomistlere göre bu, istihdam piyasasındaki iyileşmeyle uyumlu bir durum. 

ABD'de Cuma günü Aralık ayına ilişkin tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Ekonomistler istihdamın 200 bin artmasını, işsizlik oranının ise 7 yılın en düşük seviyesi olan %5'te kalmasını bekliyor.