Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian Çin'in devre kesici mekanizmayı durdurma kararının anlaşılır olduğunu ancak zamanlamanın yanlış olduğunu belirtti.

Bloomberg International'a konuşan El-Erian "Çin, sıkı kısıtlamalarının faydadan çok zarara neden olduğunu farkına vardı. Bunu anlamaları iyi haber, kötü haberse zamanlamanın yanlış olması.. Çin destekleyici bir takım önlemler olmaksızın bu kararı aldı' yorumunu yaptı.

El-Erian ayrıca yarın Çin piyasaları için volatilitenin yüksek olacağı bir güne hazır olunması gerektiğini dile getirdi.  

Çin Borsalarında bugün düşüşün yüzde 7'yi aşması sonrasında devre kesici mekanizmayla işlemler durdurulmuştu. Çinli yetkililer acil toplantının ardından hisse senedi piyasalarında bu hafta başı yürürlüğe giren devre kesici mekanizmayı geçici olarak askıya aldığını açıkladı.

Söz konusu mekanizmayla Şanghay ve Shenzhen borsalarındaki büyük şirketlerin teşkil ettiği CSI300 Endeksi'nde yüzde 5'lik düşüş halinde işlemler 15 dakika askıya alınıyor, düşüşün yüzde 7'yi bulması halinde ise borsalar gün boyu kapatılıyordu.