Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Çin kaynaklı satış dalgasının tüm dünyada piyasalara yayılmasının ardından, Dow Jones Endeksi'nin 390 puan ile Ağutos ayından bu yana en büyük iki günlük kaybını yaşaması ile birlikte, son üç ayın en düşük seviyesini daha da aşağı çekti.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) yüzde 2.4 düşüşle 1,943.09 puandan kapandı ve 1928 yılına kadar dayanan verilere göre en kötü yıl başlangıcını yapması ile birlikte, 1 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Dow Jones Endeksi 392.41 puan ya da yüzde 2.3 kayıpla 16,514.10 puandan günü tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 3 geriledi.

New York'ta JonesTrading Institutional Services piyasa stratejisti Yousef Abbasi, "Çin'in para birimini devalue etmesi, küresel büyümenin motorunun yavaşlamaya başladığı yolundaki endişeleri artırdı," dedi ve "Büyümeye ilişkin endişelenmeye başladığınızda, petrol fiyatları aşağıdadır ve hepsi beraber gelir. Bu yeni bir yıl ve insanlar kafalarını toplamak istiyor. Düşüşlerde alım için hazır değiller" şeklinde konuştu.