Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başika konusunda verdiğimiz kararın doğruluğu ortaya çıktı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bu durum, Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor. Şu anda da silahlı kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve o eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı, bu tür şeyler karşısında da her an her şeye hazırlıklı olduğu da ortada. Zaten daha önce de ifade ettiğim gibi buraya giden güçlerimiz, bir yerde bu eğitimi veren özellikle subaylarımıza, görevlilerimize, onlara koruma amacıyla gitmiş olan ekiplerdir. Onlar da gereğini gerektiği zamanda yapıyor, yapacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başika kampına saldırı ile ilgili soruya "DAEŞ terör örgütüne mensup olduğu söylenen, sanıyorum bunlardan 18 kadarı etkisiz hale getirilmiş. Herhangi bir yaralı arkadaşlarımız da söz konusu değil. Böyle bir şey şu anda yok" cevabını verdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, Kuzey Irak'ta uluslararası hukuka uygun davranıyor dedi.

Erdoğan, "Fırat'ın batısıyla ilgili kararlılığımız aynen devam ediyor" açıklamasında da bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya, 'Bizi Suriye Hükümeti çağırdığı için biz oradayız' diyor. Şu anda Suriye'deki hükümet meşru bir hükümet değil ki. 'Efendim BM öyle kabul ediyor'.... Kabul edebilir ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz. Gürcistan'a niye girdiniz zamanında? Çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne işiniz vardı Gürcistan'da? Ukrayna'ya çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne için girdiniz Ukrayna'ya?" şeklinde açıklamada bulundu.