Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumartesi akşamı yapılan çekilişte, 950 milyon doları bulan ve kazanan numaralar 32 -16-19-57-34, joker numarası da 13 olarak açıklanırken, rekor ikramiyeye isabet eden bir bilet çıkmadı. 4 Kasım'da 40 milyon dolarlık ikramiye ile başlayan ancak bugüne kadar kazananı olmadığı için devreden loto ikramiyesi, Cumartesi akşamı yapılan çekilişte de kazanan çıkmayınca 24 saat içinde kendi rekorunu yeniledi. Bir sonraki çekilişin Çarşamba günü yapılacağı lotonun 1.3 milyar doları geçeceği öngörülüyor.

KAZANMA ŞANSI 292 MİLYONDA BİR

Amerikalılar, ülkede 44 eyaletin yanı sıra District of Columbia ve ABD Virgin Adaları ile Puerto Rico'da da oynanan powerball lotosunun şimdiye kadarki en büyük ikramiyesini kazanmanın düşlerini kuruyor.

Powerball lotosunu yöneten Loto Derneği, Çarşamba günü yapılacak çekilişte 1.3 milyar doları bulması beklenen ikramiyeyi kazanma şansının, 292 milyonda bir olduğunu açıkladı. İkramiyenin kazanılabilmesi için bilette kazanan tüm rakamların bulunması gerekiyor. İkramiyeyi kazanan kişinin 30 yıl boyunca, her yıl eşit rakamlarla 1.3 milyar doları alma yada ikramiyenin hepsini tek seferde isteme hakkı bulunuyor. Ancak ikramiyenin tek seferde alınması durumunda, örneğin 1.3 milyar dolar üzerinden yapılan hesaplamada kazanan kişinin eline, vergi ve öteki kesintilerden sonra net olarak 806 milyon dolar geçeceği hesaplanıyor.

DHA